| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Élmények és hagyományok a Békés Megyei Néptánc TáborbanForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontMegjelent: 2020 Augusztus 11. ( Kedd ) 16:04
A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében 2020. augusztus 3-7. között került megrendezésre a Békés Megyei Néptánc Tábor, melyen ez alkalommal 22 gyermek vett részt.

Az 5 nap során Békés megyei néptáncokkal és népi gyermekjátékokkal, valamint egy izgalmas, több száz éves múltú labdajátékkal, a métával is megismerkedtek a résztvevők.


A hétfői tábori megbeszélés után rögtön táncra perdültek a táborozók a Dánfoki Üdülőközpont gasztro komplexumában. Kedden és szerdán kézműves foglalkozásokon fonalból készült kis kosárkák, valamint festett kendők születtek, csütörtökön a Ludas zenekar tagjai tartottak hangszerbemutatót, majd délután batyus táncházzal zárták a napot. Pénteken táborzáró néptáncbemutatón adtak számot a gyermekek a hét folyamán tanultakról.
A színvonalas oktatásért és a gazdag programokért Mahovics Tamás és Mahovicsné Ladányi Anita néptáncpedagógusok feleltek.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98218_elmenyek_es_hagyomanyok_a_bekes_megyei_neptanc_taborban" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?