| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Befejeződött az első hét a Napközis Erzsébet- táborbanForrás: Szegedi Kis István Református Általános Iskola – Szánthó u. felső tagozat Megjelent: 2020 Július 4. ( Szombat ) 20:51
A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Szánthó Albert utcai épületében megszervezett tábor jól sikerült.

A résztvevő gyerekek, valamint a tábor szervezői egyaránt jól érezték magukat a héten.

A változatos programok középpontjában a sport, a mozgás, s elsősorban a kosárlabda állt. Napi két foglalkozást vezényeltek a többségében alsó tagozatos gyerekeknek a Békési SZSK kosárlabda csapatának edzői, és beszálltak a feladatok bemutatásába, a játékokba, a tábori élet szervezésébe a csapat játékosai is.

A kosárlabda mellett kézműves foglalkozásokon ügyesedtek a gyerekek: kosaras hűtőmágnest készítettek, fonalból állatfigurákat hoztak létre, barátságkarkötőt fontak. Nagy sikere volt a papírsárkányoknak, amelyeket csütörtökön a Kettős- Körös partján szerettek volna reptetni a gyerekek, amikor kisétáltak a duzzasztóhoz. Az eső azonban ráijesztett a csapatra, így másnap az iskola udvarán keltek légi útra a színes sárkányok. A szabadulószoba is hatalmas sikert aratott a gyerekek körében, izgalmas feladványait lelkesen fejtették meg a legkisebbek is.

A Békés Városi Püski Sándor Könyvtárban is járt a csoport, ahol egy izgalmas órát töltöttek a gyerekek az Utazó Digitális Élményközpontban, ahol láthatták a 3D- nyomtatást, LEGO- robotot építhettek, kipróbálhatták egy drón irányítását.

Nehéz is felsorolni a számtalan programot, ami kitöltötte a tábor első hetét. Az biztos, hogy nem unatkoztak a gyerekek.

Július 6-án indul a második hét, ahol már két csoportnyi diák népesíti be a digitális oktatás idejére elnéptelenedett iskolaépületet.
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97824_befejezodott_az_elso_het_a_napkozis_erzsebet_taborban" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?